torstai 13. kesäkuuta 2024

1. kuukausi - 4. harjoitus

 Kommentoin videot viimeisen kerran juhannusviikolla. Julkaisen uudet treenit 15.7. Käyn katsomassa videot vielä sunnuntaina.

Tavoitteet:
- Teillä on niin taitavaa menoa, että lähdetään hakemaan haastetta. 
- Tehdään kepeille ohjauksia missä koiran pitää aloittaa/lopettaa kepit itsenäisesti 
- Inniwrappi
- Erikoishypyt



Kokeile miten keppien aloitus/lopetus onnistuu ja jos on haastetta, annan niistä pilkotummat kotiläksyt minun tauon ajaksi. 

Mustat numerot:
- Treenaa lähtöä. 
- Jätä lähtöön yksin, että okserille tulee edes pieni vedätys. Okserin vedätys voi olla lähdössä koirille vaikea
- Este 3: Tiukka takaakierto 
- Lähetä putkeen ja juokse itse keppien alapuolelta. Idea, että saat ohjattua keppien alapuolelta keppialoituksen ikäänkuin "vanhan ajan pakkovalssilla". Parasta olisi, että koira aloittaa aloituksen itsenäisesti ja ohjaajan ei tarvitse olla auttamassa aloituksessa (emme aina kerkeä aloitukseen auttamaan)
- Jos kepit eivät vaadi kovasti treeniä, voit jatkaa
- Este 7: S-linjan takaakierto
- Este 8: Inniwrappi. Ratapiirrustuksessa koira on keskellä ja ohjaaja ulommaisena. Mikä käsky sinulla on tähän? Monet puhuvat esim poikkarista (takaakierto niin, että koira on keskellä estettä ja ohjaajaa näden)

Punaiset numerot:
- Ohjaa kepeille oikealla kädellä. Tee leikkaus, mutta jää keppien alapuolelle
- Kepeiltä poispäinkääntö putkeen eli koira irtoaa putkeen ja jää itse keppien alapuolelle. 
- Jos keppien lopetus ei vaadi kovasti treeniä, tee jatko:
- Este 8: Tee nyt tähän erottelun vuoksi S-linjan takaakierto ja palkkaa

3 kommenttia:

  1. Moi. Taas hyvä harkka ja sainkin tehtyä Laun hallilla.
    Kyllä oli meille vaikea tuo putki-6 kepeillemeno. Laitoin ohjurinkin avuksi. Mut harjotellaan lisää. Tein myös kepit et ite menin alapuolelta ja blak falpillä. Onnistu mut kuvaaja nukahti🫣.

    VastaaPoista
  2. Hienoa! Tosi kauniit hyppytehtävät, myös inniwrappi onnistui todella hyvin. Harjoittele noita keppejä, tässä video miten olen itse lähtenyt sitä rakentamaan: https://youtu.be/eSCNTTG6pAU

    Voisit aluksi laittaa kuusi keppiä ja ohjurin tukemaan aloitusta. Näin pääsisit opettamaan sitä, että jäät myös jälkeen. Tee kuudella aluksi, jotta saat enemmän toistoja ja rasitus on pienempi. Kun lähtee sujumaan ja voit oikeasti jäädä taakse niin lisää 12 keppiä. :) Tosi hyvä, että löydettiin kehitettävä taito noin taitavalle koiralle!

    VastaaPoista

4. kuukausi - 4. harjoitus

 Kiitos tästä neljästä kuukaudesta nettivalkun parissa. :) Tämä oli nyt viimeinen treeni. Joskus jos tuntuu, että haluat palata niin laita v...